Menu Sluiten

Afvallen: wat is het geheim?

Afvallen

Tien kilo afvallen, het lijkt voor de één een eitje en voor de ander een onmogelijke opgave. Verschillen deze mensen dan zo van elkaar of ligt het aan de aanpak? Wat is toch dat geheim van snel en succesvol afvallen? Wij zochten het voor je uit.

Ongeveer sinds de jaren ’70 zijn we in Nederland al in de ban van afvallen en diëten. Het slank zijn werd toen het nieuwe schoonheidsideaal. Voedingsadviezen begonnen met vet als liefhebber en koolhydraten als boosdoener waarna ze overgingen op vet als duivel en zo werd eigenlijk een cirkeltje gevormd.

Een halve eeuw lang afvallen

Inmiddels zijn we zo’n 50 jaar verder en we voeren nog steeds een strijd met ons gewicht en de sociale norm van wat nou mooi is. We hebben inmiddels alles wat je je kan bedenken wel gehad. Koolhydraatarm, vetarm, shakes, vegan en we kunnen op deze manier nog uren doorgaan. Eén ding kunnen we hieruit concluderen, er is geen geheime perfecte manier om af te vallen.

Wil jij meer weten over MyShapePlan? Neem eens een kijkje op deze pagina!

De beste manier

Wel kunnen we natuurlijk de best mogelijke manier pakken, maar deze verschilt per persoon. Afvallen valt en staat met één ding en dat is een kwestie van minder energie binnenkrijgen via je voeding dan je over de dag heen verbrandt. Hoe je dit doet maakt werkelijk waar niks uit voor je gewicht. Al zou je alleen maar chocolade eten, als jij het voor elkaar krijgt om minder energie daarmee binnen te krijgen dan je verbrandt dan zal je afvallen.

Wat hier nou de beste manier voor is vraag je je af? Vaak niet de chocolade manier omdat je dan maar heel weinig kan eten. Kies hiervoor een voedingspatroon dat zo min mogelijk afwijkt van je normale voeding. De weg van de minste weerstand is het makkelijkst vol te houden en zorgt voor een duurzaam resultaat. Tien weken op wilskracht alles aan jezelf verbieden en perfect volgens een lijstje eten is wel te doen, maar op de lange termijn zal dit bijna altijd zorgen voor terugval. Simpelweg omdat wilskracht opraakt.

Conclusie

Een geheime manier om af te vallen bestaat helaas niet. Wel weten we dat je minder energie binnen moet krijgen dan je dagelijks verbrandt. De beste manier om dit te doen is op een wijze die zoveel mogelijk lijkt op je normale voedingspatroon. Dit is het makkelijkst vol te houden en zorgt voor een duurzaam resultaat.

Wil jij zelf aan de slag met je gewicht en duurzame resultaten behalen? Kijk dan hier tussen onze abonnementen!

Afvallen

Verwante berichten

Geef een reactie

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to myshapeplan@outlook.com

× chat met ons!